• Посилання скопійовано

Скасування усіх коефіцієнтів щодо ставок ренти на радіочастоти: опубліковано Закон

18 червня Президент підписав Закон №3721-ІХ зі змінами до ПКУ щодо рентної плати за користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом). А 20 червня його було опубліковано в "Голосі України". Але новації почнуть діяти з 1 липня

Скасування усіх коефіцієнтів щодо ставок ренти на радіочастоти: опубліковано Закон

18 червня 2024 року В. Зеленський підписав Закон від 21.05.2024 №3721-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо рентної плати за користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом)" (раніше законопроєкт №10423).

На думку Уряду, який був ініціатором цього закону, наявна система стимулюючих підвищувальних та понижувальних коефіцієнтів до окремих ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом є суттєво складною для обчислення та перевірки правильності сплати рентної плати, що ускладнює адміністрування зазначеного податку. Тому виникала необхідність прийняття законодавчих змін, які дозволять забезпечити однаковий підхід до всіх платників рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України, а також спростить адміністрування контролюючими органами цього податку.

Законом, зокрема, передбачені (за словами Д. Гетманцева):

  • індексація рентної плати на 17% (що не вплине істотно на послуги мобільних операторів); 
  • застосування понижувальних коефіцієнтів до 1 вересня 2024 року;
  • скасування підвищувальних коефіцієнтів з моменту припинення чи скасування воєнного стану.

Також законопроєктом передбачено внести зміни до Закону №1089-ІХ, якими запропоновано виключити норми щодо надання повноважень КМУ затверджувати методику розрахунку ставок рентної плати за користування радіочастотним спектром.

Цей Закон набере чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування. 20 червня його було опубліковано в "Голосі України". Тож новації у сплаті рентної плати почнуть діяти з 1 липня.  

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»