• Посилання скопійовано

Коли подається витяг про НГО землі разом з декларацією з плати за землю?

При поданні першої декларації разом з нею, за вибором платника податку, може бути подано як оригінал витягу з технічної документації про НГО землі, так і його копія (надалі такий витяг подається у разі затвердження нової НГО землі)

Коли подається витяг про НГО землі разом з декларацією з плати за землю?

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що згідно з частиною другою ст. 20 Закону України від 11 грудня 2003 року №1378-IV «Про оцінку земель» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №1378) дані про нормативну грошову оцінку (далі – НГО) окремої земельної ділянки оформляються як витяг з технічної документації з НГО земель.

Витяг з технічної документації про НГО окремої земельної ділянки видається органами, що здійснюють ведення Державного земельного кадастру (частина третя ст. 23 Закону №1378).

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 №560 із змінами та доповненнями (далі – декларація).

Відповідно до п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс) при поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається витяг із технічної документації про НГО земельної ділянки, а надалі такий витяг подається у разі затвердження нової НГО землі.

При цьому норми Кодексу не обумовлюють обов’язкового подання оригіналу витягу із технічної документації про НГО земельної ділянки разом з поданням податкової декларації з плати за землю.

Отже, при поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею, за вибором платника податку, може бути подано як оригінал витягу з технічної документації про НГО земельної ділянки, так і його копія (надалі такий витяг подається у разі затвердження нової НГО землі).

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»