• Посилання скопійовано

Візитки працівника з особистими даними - додаткове благо

Позиція ДФС незмінна: вiзитнi картки, виготовленi для працiвникiв, на яких зазначено, зокрема, логотип, реквiзити госпсуб'єкта та особистi данi конкретного працiвника, є додатковим благом i їхня вартiсть обкладається ПДФО за ставкою 18%

Візитки працівника з особистими даними - додаткове благо

Джерело: http://dominanta.in.ua

Питання: Чи зараховується вартiсть виготовлення вiзитних карток до оподатковуваного доходу працiвника?

Відповідає ДФС (вiддiл органiзацiї роботи ДПI у Шевченкiвському районi м. Києва):

Так, згiдно з пп. «є» пп. 14.1.54 ст. 14 Податкового кодексу України (далi - Кодекс) дохiд з джерелом його походження з України - це будь-який дохiд, одержаний резидентами або нерезидентами, в тому числi вiд будь-яких видiв їхньої дiяльностi на територiї України (включаючи виплату (нарахування) винагороди iноземними роботодавцями), її континентальному шельфi, у виключнiй (морськiй) економiчнiй зонi, в тому числi, але не виключно, доходи у виглядi заробiтної плати, iнших виплат та винагород, виплачених вiдповiдно до умов трудового та цивiльно-правового договору.

Додатковi блага - це кошти, матерiальнi чи нематерiальнi цiнностi, послуги, iншi види доходу, що виплачуються (надаються) платниковi податку податковим агентом, якщо такий дохiд не є заробiтною платою та не пов'язаний з виконанням обов'язкiв трудового найму або не є винагородою за цивiльно-правовими договорами (угодами), укладеними з таким платником податку (крiм випадкiв, прямо передбачених роздiлом IV Кодексу) (пп. 14.1.47 ПКУ).

Вiдповiдно до пп. «е» пп. 164.2.17 ПКУ до загального мiсячного (рiчного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохiд, одержаний таким платником як додаткове благо (крiм випадкiв, передбачених ст. 165 Кодексу), у виглядi вартостi безоплатно отриманих товарiв (робiт, послуг), визначеної за правилами звичайної цiни, а також суми знижки звичайної цiни (вартостi) товарiв (робiт, послуг), iндивiдуально призначеної для такого платника податку.

Статтею 1 Закону України вiд 03.07.2004 р. № 270/96-ВР «Про рекламу», який визначає засади рекламної дiяльностi в Українi та регулює вiдносини, що виникають у процесi виробництва, розповсюдження та споживання реклами, визначено, що реклама - це iнформацiя про особу чи товар, поширена в будь-якiй формi та в будь-який спосiб i призначена сформувати або пiдтримати обiзнанiсть споживачiв реклами та їхнiй iнтерес щодо такої особи чи товару.

Якщо додатковi блага надаються в негрошовiи формi, сума податку об'єкта оподаткування обчислюється за правилами, визначеними п. 164.5 ПКУ (пп. 164.2.17 ПКУ).

Отже, вiзитнi картки, виготовленi для працiвникiв, на яких зазначено, зокрема, логотип, реквiзити суб'єкта господарювання та особистi данi конкретного працiвника, є додатковим благом, одержаним платником податкiв вiд роботодавця, i їхня вартiсть включається до загального оподаткованого мiсячного доходу, з якого утримується податок за ставкою, визначеною п. 167.1 ст. 167 ПКУ (18%).

Начальник вiддiлу, Ольга ЗАСIМОВА

"Праця i зарплата" №27 (991), 20 липня 2016 р.

***

Вперше ДФС озвучила цю позицію в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 103.02), про що ми писали тут>>

Згодом Мінфін розкритикував ДФС за податок на візитки. Докладніше>>

 

Джерело: Dominanta

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»