• Посилання скопійовано

Орендна плата нарахована, але не виплачена: терміни для перерахування ПДФО

Якщо дохід нарахований, але не виплачений, то податок на доходи потрібно перерахувати до бюджету в строки, встановлені для місячного податкового періоду

Орендна плата нарахована, але не виплачена: терміни для перерахування ПДФО

ДФСУ у листі від 22.11.2016 р. №12467/Т/99-99-13-02-03-14 нагадує, що відповідно до пп. 164.2.5 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування).

Особливості оподаткування доходів від надання нерухомості в оренду регламентуються п. 170.1 ПКУ, відповідно до якого податковим агентом платника податку - орендодавця щодо його доходу від надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю є орендар.

При цьому об'єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу, встановлена законодавством з питань оренди землі.

Доходи, зазначені у пп. 170.1.1 ПКУ, оподатковуються податковим агентом під час їх нарахування (виплати) за ставкою 18 %.

Якщо ж оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені для місячного податкового періоду (пп. 168.1.5 ПКУ).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»