• Посилання скопійовано

Житло в оренду: кого пропонують звільнити від сплати податку на доходи?

У ВРУ зареєстровано два законопроекти про внесення змін до ПКУ, що мають на меті спростити та здешевити оренду житла для вимушених переселенців та не включати власникам житла доходи від оренди помешкання переселенцям, до розрахунку загального (місячного, річного) оподатковуваного доходу

Житло в оренду:  кого пропонують звільнити від сплати податку на доходи?

У Верховній Раді зареєстровано законопроект від 23.01.2018 р. №7522 "Про внесення доповнень до статті 165 Податкового кодексу України (щодо включення доходів, отриманих від надання в оренду житла внутрішньо переміщеній особі, до переліку доходів, що не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу)" та альтернативний законопроект від 30.01.2018 р. №7522-1 "Про внесення доповнень до Податкового кодексу України (щодо усунення дискримінації внутрішньо переміщених осіб при надаванні в оренду житла)", - інформує "Вісник. Офіційно про податки".

Документами пропонується внести доповнення до ПКУ, встановивши, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи:

  • доходи, отримані у вигляді плати за надання в оренду (в користування) житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці) внутрішньо переміщеній особі або/та особі, адреса зареєстрованого місця проживання якої знаходиться на тимчасово окупованій території України, або на території населеного пункту, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, або на території населеного пункту, що розташований на лінії зіткнення.

Також пропонується надати представнику такої родини, з яким укладено договір оренди, податкову пільгу. 

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»