• Посилання скопійовано

Компенсація працівникові витрачених у відрядженні власних коштів – бути чи не бути ПДФО?

Чи виникає об’єкт оподаткування ПДФО у найманого працівника, якщо аванс на відрядження не видавався, а авансовий звіт подається для відшкодування витрат, понесених за власні кошти?

Компенсація працівникові витрачених у відрядженні власних коштів –  бути чи не бути ПДФО?

ДФСУ у підкатегорії 103.04 ресурсу "ЗІР" роз'яснила: якщо юридичною особою (роботодавцем) відшкодовуються витрати, понесені фізичною особою (працівником) під час відрядження за власні кошти, то сума таких відшкодованих витрат не є об’єктом оподаткування ПДФО, за умови виконання усіх вимог, встановлених п. 170.9 ПКУ.

Нагадаємо, що ще у лютому податківці видали ІПК, у якій зазначили, що відшкодування витрачених коштів працівника на придбання товарів для підприємства оподатковується ПДФО та військовим збором. Про це тут. Нещодавно Полтавський окружний адмінсуд скасував її. 

Та це не зупинило податківців і вони продовжують видавати консультації такого змісту. Наприклад, читайте ось тут.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»