• Посилання скопійовано

Як оподатковувати ПДФО вартість навчання працівника за рахунок роботодавця?

Вартість навчання, що перевищує 11 169 грн, оподатковується ПДФО і військовим збором на загальних підставах

Як оподатковувати ПДФО вартість навчання працівника за рахунок роботодавця?
ДФС у Запорізькій області нагадує, що відповідно до  пп. 165.1.21 ПКУ  витрати будь-якої юридичної або фізичної особи на навчання іншої фізичної особи не включаються до оподатковуваного доходу останньої за таких умов:

 

  • суми за навчання сплачені на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, за підготовку чи перепідготовку;
  • розмір неоподаткованої суми, сплаченої за навчання, становить 3-кратний розмір мінімальної заробітної плати станом на 1 січня звітного року, за кожний місяць навчання.
Отже, у 2018 році оплачувати за навчання за місяць без оподаткування ПДФО можна в межах суми 11 169,00 грн. Сума, що перевищує вказану, підлягає оподаткуванню. І, оскільки  йдеться про негрошовий дохід, із застосуванням «натурального» коефіцієнту за п. 164.5 ПКУ (1,21951).  

 

У податковому розрахунку за формою №1ДФ сума, сплачена за навчання, відображається під  ознакою доходу "145". 
***

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»