• Посилання скопійовано

Орендуєте у фізособи офіс: що з ПДФО та формою №1ДФ?

Податківці наголосили, що у разі оренди приміщення у фізичної особи податковим агентом є орендар

Орендуєте у фізособи офіс: що з ПДФО та формою №1ДФ?

ДФС у Харківській області повідомляє,  що у разі оренди приміщення у фізичної особи  суб’єктом господарювання (підприємством або фізичною особою – підприємцем) податковим агентом виступає орендар.

Слід враховувати правило, передбачене пп. 168.1.1 ПКУ, відповідно до якого податковий агент, що нараховує оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок.

Сума доходів у вигляді орендної плати оподатковується податком на доходи з фізичних осіб за ставкою 18%. Окрім цього, з такого доходу утримується військовий збір за ставкою 1,5%.

Сплата ПДФО та військового збору до бюджету здійснюється під час виплати такого оподатковуваного доходу (пп. 168.1.2 ПКУ).

Cума виплаченої орендної плати фізичній особі відображається підприємством (підприємцем) – орендарем у формі №1ДФ з ознакою доходів «106».

***

Читайте також: Орендодавець помер: як відображати орендну плату в формі №1ДФ?

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»