• Посилання скопійовано

1043,25 грн – сума неоподатковуваного ПДФО негрошового подарунку у 2019 році

Якщо в 2019 році вартість подарунку не перевищує 1043,25 грн, то його вартість не є об'єктом оподаткування ПДФО. Якщо вартість подарунка більша вказаного розміру, сума перевищення оподатковується ПДФО

1043,25 грн – сума неоподатковуваного ПДФО негрошового подарунку у 2019 році

ДФС в в Івано-Франківській області повідомила, що відповідно до ст. 165 ПКУ вартість подарунка, у частині, що не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, не є об’єктом оподаткування ПДФО. У 2019 році - це 1043,25 грн на місяць.

Тобто, якщо в цьому році вартість подарунка, який надається роботодавцем працівнику не перевищує 1043,25 грн, то його вартість не є об'єктом оподаткування ПДФО.

Якщо вартість подарунка більша вказаного розміру, сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб як додаткове благо з використанням коефіцієнта за ставкою податку – 18% та військовим збором – 1,5%.

***

Читайте також: З 1 січня 2019 року оподатковуватися ПДФО буде лише частина подарунку

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»