• Посилання скопійовано

Військовий збір планують скасувати. (Все той же Дубінський)

10 жовтня 2019 року у Раді зареєстровано одразу два законопроекти, які передбачають скасування військового збору (зміни до ПКУ та БКУ)

Військовий збір планують скасувати. (Все той же Дубінський)

10 жовтня 2019 року нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубинський зареєстрував у ВРУ два законопроекти щодо скасування військового збору:

  • №2252 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування військового збору";
  • №2253 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо скасування військового збору".

У разі прийняття ці закони наберуть чинності з 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, що йдеться про скасування 1,5% податку, який утримується з доходів громадян. Він був введений Парламентом у 2014 році, як тимчасовий - для фінансування армії.

Дискусії про його скасування ведуться політиками і економістами вже не перший рік. Однак раніше глава Офісу президента Андрій Богдан в ефірі одного з телеканалів сказав, що відміняти його можна буде лише тоді, коли дозволить економічна ситуація.

***

Водночас автор цієї ініціативи на своїй сторінці в Facebook 10 жовтня опублікував заяву про відкликання іншого свого законопроекту №2208, яким він хотів ввести додатковий збір з готівкового валютообміну в розмірі 1% від суми операції. Виручені кошти він пропонував направити на розвиток спорту.

Ця пропозиція викликала обурення не тільки у більшості українців (хоча обмін валюти в банківських додатках не підпадав під додаткове оподаткування), а й у передплатників автора ініціативи. 80% опитаних Дубинським людей висловилися проти податку. Після чого він і прийняв рішення відкликати законопроект.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: UBR

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»