• Посилання скопійовано

Податкова соціальна пільга працівникам, що мають дітей: консультує ДПС

Скористатися правом на ПСП на сьогодні може лише меншість працівників. До щасливців належать ті працівники, у яких є діти. В яких випадках та в якому розмірі вони можуть скористатися цим правом, читайте у роз'ясненнях податківців

Податкова соціальна пільга працівникам, що мають дітей: консультує ДПС

ДПС у Чернівецькій області надає відповіді на наступні питання.

 

На яку ПСП та при якому граничному доході у вигляді заробітної плати фізична особа має право зменшувати дохід у вигляді заробітної плати від одного роботодавця?

У 2020 році податкова соціальна пільга дорівнює 1051 грн при граничному доході 2940 гривень.

 

Чи має право на ПСП батько, який утримує трьох дітей віком до 18 років, але двоє з яких є його рідними та одна дитина дружини, яка не всиновлена?

Оскільки чоловік не усиновив дитину дружини від першого шлюбу, у нього не виникає обов’язку щодо її утримання. Тобто, він не має права у такому випадку на застосування податкової соціальної пільги на не всиновлену дитину.

Однак, такий платник при отриманні доходу у вигляді заробітної плати, розмір якої у 2020 році не перевищує 5880 грн. на місяць (2940 грн. х 2), та при додержанні всіх інших вимог ст. 169 ПКУ, має право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 1051 грн. у розрахунку на кожну свою дитину.

 

На яку ПСП та при якому граничному розмірі доходу мають право батьки, які утримують двох спільних дітей віком до 18 років, разом проживають, але не перебувають у офіційно зареєстрованому шлюбі?

Батьки, які утримують двох спільних дітей віком до 18 років, разом проживають, але не перебувають у офіційно зареєстрованому шлюбі, при отриманні доходу у вигляді заробітної плати мають право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 1051 грн. у розрахунку на кожну дитину, при додержанні всіх вимог ст. 169 ПКУ.

При цьому граничний розмір доходу, який дає право на отримання податкової соціальної пільги одному з батьків у 2020 році – 5880 грн. на місяць, другому – 2940 гривень.

 

Чи мають право на ПСП та у якому розмірі батьки, які мають двох дітей, одна з яких є дитиною з інвалідністю?

Платник податків при додержанні всіх вимог ст. 169 ПКУ має право на застосування двох пільг: на кожну дитину віком до 18 років, яка не є особою з інвалідністю, – по 100% пільги (у 2020 році – 1051 грн.), та на кожну дитину з інвалідністю – по 150% (у 2020 році – 1576,50 гривень).

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Чернігівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»