• Посилання скопійовано

Коли у разі отримання фізособою товару зі знижкою звичайної ціни від юрособи виникає ПДФО?

У разі отримання товару зі знижкою звичайної ціни сума знижки включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізособи виключно у випадку, якщо ця знижка має індивідуальний характер

Коли  у разі отримання  фізособою товару зі знижкою звичайної ціни від юрособи виникає ПДФО?

ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до пп. «е» пп. 164.2.17 ПКУ до складу загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку на доходи фізичних осіб включається дохід, отриманий як додаткове благо у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості)товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку, крім сум, зазначених у пп. 165.1.53 ПКУ.

Не є додатковим благом сума знижки звичайної ціни (вартості) у разі продажу (відчуження) на користь платника податків житлової нерухомості, набутої у власність внаслідок звернення стягнення на таке майно за договорами іпотеки, що забезпечує кредит, наданий в іноземній валюті.

Враховуючи викладене, у разі отримання товару зі знижкою звичайної ціни (вартості) сума знижки включається до загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку виключно у випадку, якщо ця знижка має індивідуальний (персональний) характер.

Якщо знижка поширюється на будь-якого платника податку та не є індивідуальною, то сума такої знижки не включається до загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку.

При цьому не включається до загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку сума знижки звичайної ціни (вартості) у разі продажу (відчуження) на користь платника податку сума знижки звичайної ціни (вартості) у випадку продажу (відчуження) на користь платника податків житлової нерухомості, набутої у власність внаслідок звернення стягнення на таке майно за договорами іпотеки, що забезпечує кредит, наданий в іноземній валюті.

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»