• Посилання скопійовано

Як стати на облік фізособі-«незалежнику» з ТОТ у разі зміни місця свого проживання?

Фізособи-«незалежники» з ТОТ при зміні місця проживання на територію в областях або місті Києві подають до ДПС за новим місцезнаходженням заяву за ф. №5-ОПП

Як стати на облік фізособі-«незалежнику» з ТОТ у разі зміни місця свого проживання?

Податківці у підкатегорії 116.04 ЗІР зауважили, що громадяни України, які переселилися з тимчасово окупованої території та які отримали в органах Державної міграційної служби України довідку, що підтверджує місце їх перебування, а також внутрішньо переміщені особи, які отримали в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, зобов’язані визначити свою податкову адресу та подати відповідному контролюючому органу відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки платника податків або повідомлення фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків за ф. №1П (Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за ф. №5ДР або Заяву про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта за ф. №5ДРП), пред’являючи при цьому документ, що посвідчує особу, та зазначені довідки.

Фізичні особи, які змінили місце проживання з тимчасово окупованої території України на територію в областях або місті Києві та мають намір здійснювати незалежну професійну діяльність, подають до контролюючого органу за новим місцезнаходженням заяву за ф. №5-ОПП та документи, що підтверджують право фізичної особи на ведення незалежної професійної діяльності.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»