• Посилання скопійовано

Нюанси оподаткування компенсації втрати частини зарплати

Сума компенсації включається до фонду оплати праці того місяця, в якому фактично проводиться її нарахування та виплата. Відповідно цей місяць буде місяцем нарахування ЄСВ та утримання ПДФО й ВЗ

Нюанси оподаткування компенсації втрати частини зарплати

ДПС у Житомирській області інформує, що ст. 34 Закону України від 24.03.1995 №108/95-ВР «Про оплату праці» зі змінами та доповненнями передбачено виплату компенсації працівникам за втрату частини заробітної плати у зв’язку із порушенням строків її виплати.

Згідно зі ст. 2 Закону України від 19.10.2000 №2050-III «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати» зі змінами і доповненнями компенсація здійснюється у разі затримки виплати заробітної плати на один і більше календарних місяців.

Відповідно до пп. 14.1.48 ПКУ компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом, для цілей оподаткування податком на доходи фізичних осіб прирівнюються до заробітної плати та оподатковуються за ставкою, визначеною п. 167.1 ПКУ (18 відсотків).

Сума компенсації включається до фонду оплати праці того місяця, в якому фактично проводиться її нарахування та виплата відповідно до пп. 1.6.2 п. 1.6. розд. І Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстатистики від 13.01.2004 №5.

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»