• Посилання скопійовано

Чи потрібно у додатку 4 ДФ зазначати дивіденди за неуповноважений відокремлений підрозділ?

У додатку 4ДФ до Розрахунку, який юридична особа подає за неуповноважений відокремлений підрозділ, слід наводити інформацію щодо доходів інших, ніж заробітна плата (зокрема дивідендів), які виплачуються працівникам

Чи потрібно у додатку 4 ДФ зазначати дивіденди за неуповноважений відокремлений підрозділ?

Податківці у підкатегорії 103.25 ЗІР зауважили, якщо відокремлений підрозділ юридичної особи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету (далі – неуповноважений відокремлений підрозділ), Розрахунок за такий підрозділ подає юридична особа до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Наказом Мінфіну від 13.01.2015 №4, зі змінами та доповненнями, затверджено форму Розрахунку і Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок №4).

Пунктом 3 розд. II Порядку №4 визначено, що у разі якщо відокремлений підрозділ юридичної особи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету та не має окремого балансу і самостійно не веде розрахунки із застрахованими особами для сплати єдиного внеску на небюджетні рахунки, то Розрахунок за такий підрозділ подає юридична особа до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Юридична особа під час подання Розрахунку за відокремлений підрозділ зазначає дані про відокремлений підрозділ у рядку 032 заголовної частини Розрахунку.

Пунктом 1 розд. ІІІ Порядку №4 визначено, що, зокрема, у рядку 032 «Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад» заголовної частини Розрахунку зазначається код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі – КАТОТТГ) за місцезнаходженням відокремленого підрозділу, якщо Розрахунок подається податковим агентом за його відокремлений підрозділ.

Разом з тим зазначений рядок 032 міститься в додатку 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» (далі – додаток 4ДФ) до Розрахунку, у якому вказується код за КАТОТТГ за місцезнаходженням відокремленого підрозділу, якщо Розрахунок подає податковий агент за відокремлений підрозділ. 

Крім того, дані про відокремлений підрозділ юридичної особи (повне найменування відокремленого підрозділу), якщо Розрахунок подається податковим агентом за відокремлений підрозділ, зазначаються у рядку 033 заголовної частини Розрахунку (п. 1 розд. III Порядку №4).

Враховуючи викладене, у разі нарахування (виплати) доходів інших, ніж заробітна плата, зокрема дивідендів, фізичним особам, які одночасно є працівниками неуповноваженого відокремленого (структурного) підрозділу, ПДФО, утриманий із таких доходів, потрібно перераховувати до відповідного бюджету за місцезнаходженням (розташуванням) цього відокремленого (структурного) підрозділу та відображати такі нарахування (виплати) у додатку 4ДФ до Розрахунку, який юридична особа подає за неуповноважений відокремлений підрозділ.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»