• Посилання скопійовано

Нюанси оподаткування ПДФО новорічних подарунків

Якщо новорічні подарунки планується дарувати у 2023 році, то вартість неоподатковуваних подарунків обчислюватиметься виходячи з розміру МЗП на 01.01.2023. Його неоподатковувана ПДФО сума становить 1675 грн

Нюанси оподаткування ПДФО новорічних подарунків

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб (ПДФО) є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід відповідно до пп. 163.1.1 п. 163.1. ст. 163 Податковим кодексом України (далі – ПКУ).

Відповідно до пп. 165.1.39 п. 165.1 ст. 165 ПКУ  не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань) - у частині, що не перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

***

Читайте такожПодарунки дітям працівників до новорічних свят: оподаткування та звітування

 

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»