• Посилання скопійовано

У ПН на імпортні запчастини слід зазначати код УКТ ЗЕД

Станція технічного обслуговування — платник ПДВ надає послуги з технічного обслуговування та ремонту імпортних автомобілів, до вартості яких включаються імпортні запасні частини. Чи потрібно у податкових накладних зазначати код УКТ ЗЕД на такі імпортні запчастини?

Відповідно до п. 201.1 статті 201 ПКУ платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, в якій зазначаються в окремих рядках такі обов’язкові реквізити, зокрема, код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).

На підставі статей 278 та 279 розділу ХІІ Митного кодексу України від 11.07.2002 р. №92-IV, зі змінами та доповненнями, товари вважаються українського походження, якщо вони повністю вироблені або піддані достатній обробці/переробці на митній території України. У разі якщо у виробництві товару беруть участь дві або більше країн, походження товару визначається згідно з критерієм достатньої переробки, а саме: країною походження товару вважається країна, в якій було здійснено повне виготовлення товару або останні операції з його переробки, достатні для того, щоб товар одержав основні характерні риси.

Враховуючи викладене, якщо станція технічного обслуговування — платник ПДВ, крім операцій з надання послуг з технічного обслуговування та ремонту імпортних автомобілів, окремо здійснює операції з постачання імпортованих запасних частин, то у податкових накладних слід зазначати код УКТ ЗЕД на такі імпортні запчастини.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»