• Посилання скопійовано

Виписування ПН при постачанні послуги з транспортного експедирування нерезиденту

Платник ПДВ — транспортний експедитор надає послуги з транспортного експедирування нерезиденту. Як виписати податкову накладну при постачанні таких послуг?

Згідно з пп. «б» п. 185.1 статті 185 розділу V ПКУ об’єктом обкладення ПДВ є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 ПКУ.

Підпунктом «ж» п. 186.3 статті 186 розділу V ПКУ визначено, що місцем постачання транспортно-експедиторських послуг вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб’єкт господарювання, або — у разі відсутності такого місця — місце постійного чи переважного його проживання.

Таким чином, якщо транспортно-експедиторські послуги надаються замовнику-нерезиденту, то операції з постачання таких послуг не підпадають під об’єкт обкладення ПДВ.

Відповідно до п. 201.4 статті 201 ПКУ податкова накладна виписується у двох примірниках у день виникнення податкових зобов’язань продавця.

Враховуючи, що при постачанні послуг, які не є об’єктом обкладення ПДВ, податкові зобов’язання не виникають, то виписування податкової накладної за такими операціями не передбачено.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»