• Посилання скопійовано

Спрощено форму заяви платника ПДВ

Наказом Міністерства фінансів України від 10 лютого 2012 року № 144 змінено форму Реєстраційної заяви платника податку на додану вартість за формою №1-ПДВ.

Згідно з наказом, скоротилася за обсягом форма реєстраційної заяви платника ПДВ з 10 сторінок до 3-х. Також урегульовані процедури реєстрації платниками ПДВ осіб, які переходять зі спрощеної системи оподаткування, на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом України та навпаки – з інших на спрощену; а також осіб, які змінюють ставку єдиного податку. З поміж іншого, змінами урегульовані і окремі питання перереєстрації платників ПДВ.

Новий бланк Реєстраційної заяви розміщено на веб-сайті ДПС у м. Києві у рубриці «Бланки податкової звітності» підрубриці «Облік платників податків» та в розділі "Типові форми" порталу www.dtkt.com.ua (завантажити форми >>> )

Нагадаємо, Державна податкова служба України виступила з ініціативою запровадження нової, спрощеної процедури реєстрації платників ПДВ та 23 січня 2012 року надіслала до Мінфіну лист зі своїми пропозиціями. Як наслідок – ініціативи ДПС України були підтримані, форма заяви 1-ПДВ – спрощена.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»