• Посилання скопійовано

Загальне правило формування податкового кредиту на підставі податкової накладної

Податкова накладна, яку було виписано у звітному періоді, у цьому ж самому звітному періоді має бути отримана платником податку та у цьому ж самому звітному періоді має бути включена ним до реєстру отриманих податкових накладних і відповідно має бути у цьому ж самому звітному періоді відображена у податковій звітності платника податку.

Якщо така податкова накладна згідно з даними податкового обліку платника була включена до реєстру отриманих податкових накладних цього звітного періоду, але з будь-яких причин не була відображена у податковій звітності за цей період, вона може бути відображена у податковій звітності платника податку в наступних звітних періодах, у т. ч. й у складі податкового кредиту (за умови дотримання інших вимог щодо формування податкового кредиту), шляхом подання уточнюючого розрахунку за той звітний період, в якому її було включено до реєстру отриманих податкових накладних та помилково не включено до податкової звітності.

Податкова накладна, яку отримана у періодах, наступних за періодом, в якому її виписано, включається до реєстру отриманих податкових накладних та до податкової декларації у тому звітному періоді, на який припадає дата отримання податкової накладної. У цьому випадку уточнюючий розрахунок не складається.

Таку позицію ДПС України зазначено в Узагальнюючій податковій консультації щодо окремих питань відображення у податковому обліку з податку на додану вартість звітного періоду податкових накладних, виписаних у попередніх періодах, та формування на їх підставі податкового кредиту, затвердженій наказом від 16 лютого 2012 року №127.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»