• Посилання скопійовано

Відомості із Єдиного реєстру податкових накладних отримують не лише покупці, а й продавці

У рамках розширення електронного сервісу та з урахуванням звернень платників податків, які обрали електронний спосіб звітування, Державна податкова служба України повідомляє, що у програмному забезпеченні «Інформаційний портал» органів ДПС реалізовано можливість отримання відомостей із Єдиного реєстру податкових накладних не лише покупцями, а й продавцями.

Для цього необхідно заповнити «Запит щодо отримання відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних» код J1300101 (з накладанням електронних цифрових підписів), форму якого розміщено на сайті ДПС України в розділі Платникам податків про електронну звітність та надіслати його на адресу zvit@sta.gov.ua

Довідково: кількість платників податків, які подають звітність через Інтернет на сьогодні становить понад 320 тис. та постійно зростає.

Одночасно нагадуємо, що реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН здійснюється не пізніше двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписки.

При цьому, у зв’язку із збільшенням кількості електронних документів, які надходять на приймальний шлюз, Державна податкова служба України пропонує завчасно надсилати податкову звітність та податкові накладні (за декілька днів до настання граничного терміну).

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»