• Посилання скопійовано

Облік ПДВ у зернотрейдера

Наше підприємство закупило просо (100820) у сільськогосподарського підприємства. У подальшому ми частину експортували, а частину продали на території Україні. Чи маємо ми право на податковий кредит з ПДВ? Транспортне підприємство надало нам послугу з доставки проса та виписало податкову накладну з ПДВ. Чи маємо ми право на податковий кредит з ПДВ у цьому випадку?

Згідно з пунктом 15 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі — Кодекс) тимчасово, до 1 січня 2014 року, від обкладення податком на додану вартість звільняються операції з постачання на митній території України зернових культур товарних позицій 1001 — 1008 згідно з УКТ ЗЕД і технічних культур товарних позицій 1205 і 1206 згідно з УКТ ЗЕД, крім першого постачання таких зернових і технічних культур сільськогосподарськими підприємствами — виробниками та підприємствами, які безпосередньо придбали такі зернові та технічні культури у сільськогосподарських підприємств — виробників.

Операції з вивезення в митному режимі експорту зернових і технічних культур, зазначених в абзаці 1 цього пункту, звільняються від обкладення податком на додану вартість.

Норми цього пункту не застосовуються до операцій із постачання зернових культур товарної позиції 1006 та товарної підкатегорії 1008 10 00 00 згідно з УКТ ЗЕД. Такі операції обкладауються податком на додану вартість у порядку, встановленому Кодексом.

При цьому згідно з пунктом 198.4 статті 198 Кодексу якщо платник податку придбає (виготовляє) товари/послуги та необоротні активи, які призначаються для їх використання в операціях, що не є об’єктом оподаткування або звільняються від оподаткування, то суми податку, сплачені (нараховані) у зв’язку з таким придбанням (виготовленням), не відносяться до податкового кредиту зазначеного платника.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»