• Посилання скопійовано

Податкові зміни у туристичній галузі

Законом №4834 змінено порядок обчислення ПДВ у туристичній галузі

Законом України від 24.05.2012 р. №4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» до Кодексу внесено зміни, зокрема до порядку обчислення ПДВ у туристичній галузі, якими уточнюються норми щодо визначення бази оподаткування, строків виникнення податкових зобов’язань туристичного оператора при постачанні туристичного продукту, права туристичного оператора на податковий кредит та дата його виникнення.
Так, починаючи з 1 липня 2012 року, відповідно до пункту 207.6 ст. 207 Кодексу суми податку, сплачені (нараховані) при придбанні товарів/послуг, які включаються до вартості туристичного продукту (туристичної послуги), не відносяться до податкового кредиту та не включаються до бази оподаткування туристичного оператора.
Суми податку, сплачені (нараховані) при придбанні товарів/послуг, які не включаються до вартості туристичного продукту (туристичної послуги), включаються до податкового кредиту в порядку, визначеному цим Кодексом.
Датою виникнення податкових зобов’язань у туристичного оператора при постачанні туристичного продукту (туристичної послуги) є дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання туристичного продукту (туристичної послуги).
Датою виникнення права на віднесення сум податку до податкового кредиту туристичного оператора при придбанні товарів/послуг, які не включаються до вартості туристичного продукту (туристичної послуги), є дата отримання товарів/послуг, підтверджена податковою накладною.
Враховуючи вищенаведене, при постачанні туристичного продукту (туристичних послуг) (у розумінні Закону України від 15.09.95 р. №324/95-ВР «Про туризм») суми ПДВ, сплачені підприємством при придбанні товарів/послуг, які включаються до вартості туристичного продукту, відповідно до статті 139 Кодексу включаються до витрат, та не відносяться до податкового кредиту і не включаються до бази оподаткування.
З 1 липня 2012 року датою виникнення податкових зобов’язань з ПДВ при постачанні туристичного продукту є дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання такого продукту підприємством; датою виникнення у підприємства права на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту при придбанні товарів/послуг, які не включаються до вартості туристичного продукту, є дата отримання таких товарів/послуг, підтверджена податковою накладною (одночасно повинні виконуватись обидві вимоги).

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»