• Посилання скопійовано

Постачання послуг «спецрежимникам» у декларації з ПДВ

Сільгосппідприємство є суб’єктом спеціального режиму обкладення ПДВ і надає послуги зі зберігання зерна на власному зерновому складі сільгосптоваровиробникам — суб’єктам спеціального режиму обкладення ПДВ. У якій декларації з ПДВ слід відображати такі послуги?

Порядок застосування спеціального режиму обкладення ПДВ у сфері сільського, лісового господарства та рибальства встановлено ст. 209 ПКУ.
Сільськогосподарськими вважаються товари, зазначені у товарних групах 1 — 24, товарних позиціях 4101, 4102, 4103, 4301 згідно з УКТ ЗЕД, та послуги, отримані внаслідок здійснення діяльності, на яку відповідно до п. 209.17 ст. 209 ПКУ поширюється дія спеціального режиму оподаткування у сфері сільського, лісового господарства та рибальства, якщо такі товари вирощуються, відгодовуються, виловлюються або збираються (заготовляються), а послуги надаються безпосередньо платником податку — суб’єктом спеціального режиму оподаткування (крім придбання таких товарів/послуг у інших осіб), що їх постачає зазначений платник податку — їхній виробник.
Операції, що стосуються спеціального режиму, установленого ст. 209 ПКУ, включаються сільгосппідприємствами — суб’єктами спеціального режиму оподаткування лише до податкової декларації з ПДВ (скороченої), яка є невід’ємною частиною звітності за відповідний звітний період. Форму та Порядок заповнення такої декларації затверджено наказом Мінфіну України від 25.11.2011 р. №1492 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість».
Щодо послуг зі зберігання зерна, які надаються сільгосппідприємством, то податкові зобов’язання за ними відображаються у декларації з ПДВ (загальній).

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»