• Посилання скопійовано

Чергова спроба Мінфіну привести Положення про реєстрацію платників ПДВ у відповідність до ПКУ

На веб-сайті ДПСУ в підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика» розміщено проект наказу Мінфіну України «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» і аналіз впливу цього регуляторного акта

Проект розроблено з метою приведення Положення про реєстрацію платників ПДВ у відповідність до законів №4834-VI та №5083-VI.
Згідно з нормами Закону №4834-VI, які почали діяти з 01.07.2012 г.:
— скорочено терміни реєстрації (перереєстрації) платників ПДВ в органах ДПС з 10 до 5 робочих днів;
— знято обмеження для добровільної реєстрації платником ПДВ;
— надано можливість реєструватися платником ПДВ будь-якій особі, яка здійснює оподатковувані операції;
— вилучено підстава для анулювання реєстрації платника ПДВ, пов'язану з обсягами постачань товарів/послуг іншим платникам ПДВ, тощо.
Нормами Закону №5083-VI, які набрали чинності з 12.08.2012 р., запроваджено дві нові групи суб'єктів господарювання, що застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Процентна ставка єдиного податку для 5 і 6 груп платників встановлена у розмірі 7% доходу у разі сплати ПДВ або 10% — без ПДВ.
Проблеми, які передбачається врегулювати, стосуються питань реєстрації платниками ПДВ як юридичних осіб, так і фізичних осіб — підприємців.
Головний орган ДПС чекає зауважень та пропозицій до Проекту від фізичних і юридичних осіб, їхніх об'єднань протягом одного місяця (до 27.09.2012 р.) за адресою: 04655, МПС, м. Київ-53, Львівська площа, б. 8, ДПС України, Департамент інформатизації та обліку платників податків або на електронну адресу: oblik@sts.gov.ua, а також на поштову адресу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, б. 9/11.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»