• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок надання послуг з харчування громадян, операції з надання яких звільняються від ПДВ

Постанова КМУ від 05.09.2012 р. №818 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров'я, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість»

Як ми вже писали раніше, КМУ затвердив Порядок надання послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров'я, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість.
Так, від оподаткування звільняються операції з надання послуг:
•    у межах затверджених норм харчування у грамах;
•    для громадян, для яких не встановлено таких норм, ? у межах визначеної грошової норми витрат на харчування.
У разі одночасного надання оподатковуваних та неоподатковуваних послуг облік відповідних операцій ведеться окремо.
Розмір денної грошової норми витрат на харчування визначається з урахуванням потреби у раціональному харчуванні та санітарно-гігієнічних вимог, але не може перевищувати більш ніж у 1,4 разу суму, що визначається шляхом ділення розміру місячного прожиткового мінімуму на кількість днів у відповідному місяці.
Порядком установлюються такі режими харчування у закладах охорони здоров'я:
1) п'ятиразовий (сніданок, другий сніданок, обід, полуденок, вечеря) ? для дітей віком від одного до трьох років;
2) чотириразовий (сніданок, обід, полуденок, вечеря) ? для дітей віком від 3-х до 18-ти років, вагітних жінок, породіль, матерів, які годують груддю, онкологічних хворих, ветеранів війни та хворих, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, осіб, хворих на туберкульоз та інфікованих мікобактеріями туберкульозу;
3) триразовий (сніданок, обід, вечеря) ? для інших категорій хворих.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»