• Посилання скопійовано

Пам’ятка: заповнюємо платіжку при сплаті зобов’язання, визначеного перевіркою

Лист ДПСУ від 20.08.2012 р. №998/0/71-12/22-2117 «Щодо проведення роз'яснювальної роботи»

Податкова у листі №998/0/71-12/22-2117 зазначає, що Порядком заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету (наказ Мінфіну від 07.07.2012 р. №817) передбачено, що у разі сплати грошового зобов'язання, визначеного органом ДПС за результатами проведеної підрозділом податкового контролю документальної перевірки, у полі «Призначення платежу» розрахункового документа платник обов'язково повинен зазначати ознаку платежу до бюджету (*), код виду сплати (131) та друкувати інформацію про призначення платежу (сплата грошового зобов'язання, визначеного органом ДПС за результатами документальної перевірки підрозділів податкового контролю).
При цьому ДПСУ надає платникам податків, перевірки яких завершені після оприлюднення наказу №817, Пам'ятку щодо заповнення розрахункового документа у разі сплати грошового зобов'язання, визначеного органом ДПС за результатами проведеної підрозділом податкового контролю документальної перевірки (завантажити >>>).
Платіжний документ на сплату платником донарахованих органами ДПС платежів за актами документальних перевірок заповнюється згідно з вимогами наказу Мінфіну від 07.07.2012 р. №817, що набрав чинності 23.08.2012 р. Такий порядок застосовується також до сплати платежів, донарахованих за актами документальних перевірок, які завершені після набрання чинності наказом №817, тобто з 23.08.2012 р.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»