• Посилання скопійовано

Послуги з митного декларування товарів, що перебувають у режимі транзиту, не обкладаються ПДВ

Лист ДПСУ від 31.05.2012 р. №355/4/15-3413

Транзитні послуги (роботи) надаються (виконуються) на підставі відповідних дво- або багатосторонніх договорів (контрактів) між учасниками транзиту.
Державна податкова служба листом від 31.05.2012 р. №355/4/15-3413 надала роз'яснення порядку оподаткування послуг з митного декларування товарів (вантажів), що перебувають у митному режимі транзиту.
ДПС звертає увагу, що згідно з п. 197.8 ст. 197 ПКУ звільняються від обкладення ПДВ операції з постачання послуг з перевезення (переміщення) пасажирів та вантажів транзитом через митну територію України, а також з надання послуг, пов'язаних із таким перевезенням (переміщенням).
Своєю чергою, згідно зі ст. 7 Закону «Про транзит вантажів» транзитні послуги (роботи) надаються (виконуються) на підставі відповідних дво- або багатосторонніх договорів (контрактів) між учасниками транзиту.
У листі звертається увага, що учасники транзиту — це вантажовласники та суб'єкти підприємницької діяльності (перевізники, порти, станції, експедитори, морські агенти, декларанти й інші), які в установленому порядку надають (виконують) транзитні послуги (роботи).
Таким чином, ДПС наголошує, що послуги, які надаються у межах відповідних договорів (контрактів) з митного декларування товарів (вантажів), що перебувають у митному режимі транзиту, звільняються від обкладення ПДВ згідно з п. 197.8 ст. 197 ПКУ.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»