• Посилання скопійовано

Особливості обкладення ПДВ послуг, які надаються підприємствами транспорту

Порядок оподаткування послуг з міжнародного перевезення та транспортно-експедиторських послуг, наданих резиденту

1. Порядок обкладення податком на додану вартість послуг з міжнародного перевезення пасажирів і багажу та вантажів залізничним, автомобільним, морським і річковим та авіаційним транспортом.
Згідно з пп. 195.1.3 ст. 195 розділу V ПКУ від 2 грудня 2010 р. №2755-VI операції з постачання послуг з міжнародного перевезення пасажирів і багажу та вантажів залізничним, автомобільним, морським і річковим та авіаційним транспортом оподатковуються за ставкою 0%.
З метою цього підпункту перевезення вважається міжнародним, якщо воно здійснюється за єдиним міжнародним перевізним документом.
2. Порядок обкладення податком на додану вартість транспортно-експедиторських послуг, наданих резиденту
Відповідно до пп. «б» п. 185.1 ст. 185 розділу V ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI об’єктом оподаткування є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 ПКУ.
Підпунктом «ж» п. 186.3 ст. 183 розділу V ПКУ визначено, що місцем постачання транспортно-експедиторських послуг вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб’єкт господарювання, або — у разі відсутності такого місця — місце постійного чи переважного його проживання.
Таким чином, оскільки транспортно-експедиторські послуги надаються резиденту, то незалежно від того, чи такі послуги надаються на митній території України, чи за її межами, вони підлягають обкладенню ПДВ на загальних підставах за основною ставкою.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»