• Посилання скопійовано

Коли починати платити ПДВ

З якої дати в особи, яка підлягає обов’язковій реєстрації як платник ПДВ, але не подала у встановлені терміни заяву за ф. №1-ПДВ, виникає обов’язок щодо нарахування та сплати податкових зобов’язань з ПДВ?

Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань, пов’язаних з обов’язковою реєстрацією осіб як платників податку на додану вартість, затвердженою наказом ДПС України від 06.07.2012 р. №588, визначено, що обов’язок нарахування та сплати податкових зобов’язань з податку на додану вартість у такої особи виникає з дня, наступного за граничним днем, який встановлено для подання заяви, тобто з 11 числа календарного місяця, що настає за місяцем, у якому вперше досягнуто загального обсягу оподатковуваних операцій з постачання товарів/послуг понад 300 тис. гривень.
При цьому якщо останній день строку подання заяви припадає на вихідний, святковий чи неробочий день, то такий обов’язок виникає з другого за вихідним, святковим чи неробочим робочого дня (п. 183.6 ст. 183 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI).

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»