• Посилання скопійовано

ПДВ при продажу предмета іпотеки

Чи є об’єктом оподаткування ПДВ операція з продажу предметів іпотеки (нерухомого майна), які передано у заставу ЮО (платниками ПДВ)?

У разі постачання (продажу, відчуження іншим способом) банком — платником ПДВ майна, що передане юридичними особами (платниками ПДВ) у заставу, та на яке було звернено стягнення (тобто вживаються відповідні заходи) і зазначене майно перебуває на момент такого постачання у заставі або на яке внаслідок звернення стягнення банк набув права власності, таке постачання здійснюється з оподаткуванням ПДВ за ставкою 20% у загальному порядку виходячи з договірної (контрактної) вартості такого майна, але не нижче від звичайних цін.
При цьому в момент переходу права власності на заставне майно від юридичної особи (платника ПДВ) до банка-іпотекодержателя (платника ПДВ), у такого іпотекодержателя (платника ПДВ) виникає право на податковий кредит за набутим у власність заставним майном на підставі виданої йому податкової накладної (інших передбачених ПКУ документів).

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»