• Посилання скопійовано

Доповнено перелік енергозберігаючих товарів, звільнених від ПДВ та митних платежів

Постанова КМУ від 19.11.2012 р. №1052 “Про внесення змін до переліку енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих, що звільняються від ввізного мита та операції з увезення яких на митну територію України звільняються від обкладення податком на додану вартість ”

Доповнено перелік енергозберігаючих товарів, звільнених від ПДВ та митних платежів

Кабмін доповнив перелік енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих, що звільняються від ввізного мита та операції з увезення яких на митну територію України звільняються від обкладення ПДВ (затверджений Постановою КМУ від 14.05.2008 р. №444). 

Автори документа вважають, що це стимулюватиме до здійснення заходів з енергозбереження на підприємствах вугільної галузі, впровадження енергозберігаючих технологій, модернізації та технічного переоснащення вітчизняних вугледобувних підприємств. 

Зміни стосуються товарів, аналоги яких не виробляються в Україні і за яким можуть бути надані встановлені законодавством преференції. Для останніх обов'язковим є висновок державної експертизи з енергозбереження про відповідність проекту, за яким ввозяться товари, вимогам нормативно-правових актів та нормативно-технічних документів у сфері енергозбереження.

Переглянути Позиції, що увійшли до переліку >>

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»