• Посилання скопійовано

Операції з постачання програмної продукції звільняються від оподаткування ПДВ

ДПС нагадала, що з 01.01.2013 р. до 01.01.2023 р. операції з поставки програмної продукції звільняються від обкладення ПДВ

Операції з постачання програмної продукції звільняються від оподаткування ПДВ

З метою розвитку індустрії програмної продукції створено базові економічні умови. А саме, встановлено тимчасове, з 01.01.2013 р. до 01.01.2023 р., звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції.

Зокрема, до такої програмної продукції належать:

- результат комп’ютерного програмування у вигляді операційної системи, системної, прикладної, розважальної, навчальної  комп’ютерної програми (їх компонентів), а також у вигляді інтернет-сайтів чи онлайн-сервісів;

-   криптографічні засоби захисту інформації.

Водночас, звертаємо увагу на те, що операції з імпорту програмної продукції не підпадають під пільговий режим.

Відповідна норма передбачена пп. 26.1 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України (зміни внесені Законом України від 5 липня 2012 року №5091-VI «Про внесення змін до р.XX «Перехідні положення» ПКУ щодо особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції»).

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»