• Посилання скопійовано

Визначення суми податкового кредиту при ремонті авто за рахунок страхових виплат

Якщо ремонт автомобіля здійснений частково за рахунок коштів страхувальника у вигляді франшизи, то платник податку має право віднести до податкового кредиту суму ПДВ, пропорційну частці цієї франшизи

Визначення суми податкового кредиту при ремонті  авто за рахунок страхових виплат

Якщо автомобіль, який використовується в оподатковуваній діяльності, відремонтовано за рахунок страхових виплат, то сума ПДВ, до складу податкового кредиту власника автомобіля не відноситься. При цьому, якщо ремонт автомобіля здійснений частково за рахунок коштів страхувальника у вигляді франшизи, то платник податку має право віднести до податкового кредиту суму ПДВ, пропорційну частці цієї франшизи.

Франшиза - це частина збитків, що не відшкодовується страховиком згідно з договором страхування.

Нагадаємо, що податковий кредит – сума, на яку платник податку на додану вартість має право зменшити податкове зобов’язання звітного періоду.

Порядок визначення податкового кредиту передбачено ст. 198 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями. 

 

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»