• Посилання скопійовано

Поетапний експорт товару: як правильно оподатковувати

Міндоходів розглянуло питання щодо оподаткування податком на додану вартість операції з постачання літака нерезиденту

Поетапний експорт товару: як правильно оподатковувати

Міндоходів зазначило, що на дату оформлення акта виконаних робіт по частковому виготовленню літака у ДП (продавець) виникають податкові зобов'язання з ПДВ на вартість виконаних робіт, які оподатковуються ПДВ за ставкою 20 %.

При подальшому постачанні літака покупцю-нерезиденту на дату оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, у продавця ДП виникають податкові зобов'язання з ПДВ на всю вартість поставленого товару (літака) з правом застосування нульової ставки ПДВ.

Зміна номенклатури товарів також є зміною суми компенсації їх вартості, оскільки один вид товарів кількісно або вартісно зменшується, а інший на відповідну кількість або суму збільшується.

Отож, на дату оформлення митної декларації на літак, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, продавець ДП в обов'язковому порядку повинен виписати розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, виписаної попередньо на вартість виконаних робіт по виготовленню літака з відповідним зменшенням ПЗ нарахованих на вартість поставлених послуг по частковому виготовленню літака, та виписати іншу ПН на всю вартість літака, що експортується, із відповідним відображенням експортної операції у податковій декларації з ПДВ.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»