• Посилання скопійовано

Постачання програмної продукції від нерезидента не підлягає митному контролю

Міндоходів розглянуло питання щодо обкладення ПДВ імпорту програмної продукції та її постачання на території України

Постачання програмної продукції від нерезидента не підлягає митному контролю

Так, митному контролю підлягають усі товари та транспортні засоби, що переміщуються через митний кордон України, шляхом перевірки документів та відомостей, необхідних для такого контролю.

При декларуванні ввезених на митну територію України товарів кожен з них класифікується за окремою, тільки йому властивою, товарною позицією, за правилами, встановленими Законом про митний тариф.

Програмний продукт (програмний засіб, програмне забезпечення) не має окремо визначеного коду УКТЗЕД та розглядається як результат виконання послуг, який має бути зафіксований на відповідному матеріальному носії виконавця або замовника, або може бути переданий виконавцем замовнику з використанням мережі Інтернет електронною поштою або іншими засобами передачі інформації.

Крім цього, Міндоходів нагадало, що тимчасово з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року операції з постачання програмної продукції звільняються від ПДВ. 

Отож, операції з постачання програмної продукції від нерезидента резиденту України не підлягають митному контролю та не оподатковуються податком на додану вартість (Лист Міндоходів  від 16.08.2013 р. №9151/6/99-99-19-04-02-15).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»