• Посилання скопійовано

Електронна версія періодичного видання не звільняється від оподаткування ПДВ

Електронна версія періодичного видання не вважається друкованим ЗМІ і являє собою окремий електронний ЗМІ, операції з розповсюдження якого фактично є інформаційною послугою та підлягають оподаткуванню ПДВ

Електронна версія періодичного видання не звільняється від оподаткування ПДВ

Головне управління Міндоходів у м. Києві  роз’яснює, що відповідно до ст.197 Податкового кодексу України звільняються від оподаткування операції з постачання (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації.

Законом України «Про інформацію» визначено, що інформаційна продукція – це матеріалізований результат інформаційної діяльності, призначений для задоволення потреб суб'єктів інформаційних відносин.

Інформаційною послугою є діяльність з надання інформаційної продукції споживачам з метою задоволення їхніх потреб.

Засоби масової інформації – це засоби, призначені для публічного поширення друкованої або аудіовізуальної інформації.

Згідно Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» під друкованими засобами масової інформації розуміються періодичні і такі, що продовжуються, видання, які виходять під постійною назвою, з періодичністю один і більше номерів протягом року на підставі свідоцтва про державну реєстрацію.

Друкований засіб масової інформації вважається виданим, якщо він підписаний до виходу в світ і видрукований будь-яким тиражем.

Електронна версія періодичного видання не вважається друкованим засобом масової інформації і являє собою окремий електронний засіб масової інформації, операції з розповсюдження якого фактично є інформаційною послугою та підлягають оподаткуванню податком на додану вартість у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

Аналогічне роз’яснення надано листом Міндоходів України від 07.10.2013р. №12633/6/99-99-19-04-02-15.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»