• Посилання скопійовано

ПДВ та «спрощенці»… Хто може бути платником ПДВ серед платників єдиного податку?

Платники єдиного податку третьої або четвертої групи, які обрали ставку ЄП в розмірі 5 %, або платники ЄП п'ятої або шостої групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 7 %, можуть стати платниками податку на додану вартість у разі добровільної зміни ставки єдиного податку

ПДВ та «спрощенці»… Хто може бути платником ПДВ серед платників єдиного податку?

Головне управління Міндоходів у м. Києві інформує, що відповідно до норм Податкового кодексу України платники єдиного податку:

– першої та другої групи не можуть бути платниками податку на додану вартість.

Платниками податку на додану вартість можуть бути платники єдиного податку:

– третьої і четвертої групи за умови застосування відсоткової ставки єдиного податку у розмірі 3 відсотки;

– п’ятої і шостої групи за умови застосування відсоткової ставки єдиного податку у розмірі 5 відсотків.

Платники єдиного податку третьої або четвертої групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 5 відсотків, або платники єдиного податку п'ятої або шостої групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 7 відсотків, можуть стати платниками податку на додану вартість у разі добровільної зміни ставки єдиного податку.

Реєстраційна заява платника податку на додану вартість подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату податку на додану вартість.

Слід зазначити, що при перевищенні сукупних обсягів постачання товарів чи послуг за останні 12 календарних місяців 300 тис. грн. платники єдиного податку третьої або четвертої групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 5 відсотків та  платники єдиного податку п'ятої або шостої групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 7 відсотків, обов’язковій реєстрації, як платники податку на додану вартість, не підлягають.

Загалом, серед столичних «спрощенців» на сьогодні платниками податку на додану вартість є 718 фізичних осіб-підприємців, які обрали для себе третю групу оподаткування, 19 суб’єктів господарювання – фізичних осіб п’ятої групи спрощеного оподаткування, 2639 підприємств четвертої групи єдиного податку та 48 СГД, які працюють у шостій групі.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»