• Посилання скопійовано

Затверджено методрекомендації з оцінки позитивності податкової історії

Міндоходів затвердило Методичні рекомендації щодо застосування критеріїв, у разі відповідності яким платник ПДВ вважається таким, що має позитивну податкову історію

Затверджено методрекомендації з оцінки позитивності податкової історії

Міндоходів затвердило Методрекомендації щодо застосування постанови КМУ від 25.01.2012 р. № 73 «Про затвердження критеріїв, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію».

Отож, показники, на підставі яких формуються критерії, у разі відповідності яким ПДВ вважатиметься таким, що має позитивну податкову історію, та порядок їх обрахунку:

- у територіальних органів Міндоходів не було рішень про анулювання реєстрації платника ПДВ; 

- платники податку забезпечують своєчасне подання звітності з ПДВ;

- платники ПДВ відповідають критеріям, установленим пунктом 200.19 ПКУ відповідно до Порядку визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ, затвердженого наказом Міндоходів від 10.12.2013 №781.

Зокрема, платники ПДВ вважаються такими, що мають позитивну податкову історію, якщо протягом попередніх 36 послідовних місяців такі платники відповідають усім вищезазначеним критеріям.

Крім цього, роз’яснюється, що платник податку вважається таким, що має позитивну податкову історію, не лише при декларуванні суми бюджетного відшкодування на поточний рахунок платника у банку у кожному із 36 попередніх послідовних місяців, а й за умови якщо він хоча б в одному чи в декількох із 36 попередніх послідовних місяців здійснює декларування інших показників декларації.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»