• Посилання скопійовано

Папір та картон звільнено від оподаткування ПДВ

До 1 січня 2015 року від ПДВ звільняються операції з постачання, у тому числі операції з імпорту відходів та брухту чорних і кольорових металів та деревини товарних позицій 4401, 4403, 4404 згідно з УКТ ЗЕД

Папір та картон звільнено від оподаткування ПДВ

Згідно з п. 23 підр. 2 р. ХХ Податкового кодексу України тимчасово до 1 січня 2015 року від оподаткування податком на додану вартість звільняються операції з постачання, у тому числі операції з імпорту відходів та брухту чорних і кольорових металів та деревини товарних позицій 4401, 4403, 4404 згідно з УКТ ЗЕД (крім брикетів та гранул товарної підкатегорії УКТ ЗЕД 4401 30 90 00). Звільнено у 2014 р. папір та картон для утилізації (макулатури та відходів) товарної позиції 4707 згідно з УКТ ЗЕД. Переліки таких відходів та брухту чорних і кольорових металів затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Операції з вивезення в митному режимі експорту товарів, зазначених у цьому пункті, звільняються від оподаткування податком на додану вартість.

Як повідомила перший заступник начальника ГУ Міндоходів у Тернопільській області Марія Мельник, за 9 місяців 2013 року до територіальних органів ГУ Міндоходів у Тернопільській області 674 платники податку на додану вартість подали «Звіт про суми податкових пільг». За цей період суб’єкти господарювання скористалися пільгами на загальну суму 677 млн грн.

Найбільші суми пільгових операцій з податку на додану вартість за три квартали 2013р. задекларовано:

- підприємствами, що застосовують нульову ставку оподатковуються операції з вивезення товарів за межі митної території України у митному режимі експорту (код пільги 14010394), на суму 332,0 млн грн. (49,0 %);

- суб’єктами спеціального режиму оподаткування, які провадять діяльність у сфері сільського господарства (код пільги 14010450), на суму 154,3 млн грн (22,8 %);

- підприємствами (організації, установи), що ведуть операції з постачання послуг із здобуття вищої, середньої, професійно-технічної та дошкільної освіти, у тому числі навчання аспірантів і докторантів, а також послуг з виховання та навчання дітей у будинках культури, дитячих музичних, художніх, спортивних школах і клубах, школах мистецтв та послуг з проживання учнів або студентів у гуртожитках (код пільги 14010404), на суму 35,1 млн грн (5,2 %).

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»