• Посилання скопійовано

Якщо аванс на ліки отриманий до 01.04.2014 року, то при їх постачанні ПДВ не нараховується

Податківці нагадали, що якщо перша подія операції з постачання ліків відбулася до дати запровадження оподаткування таких операцій, то на дату настання другої події ПДВ не нараховується

Якщо аванс на ліки отриманий до 01.04.2014 року, то при їх постачанні ПДВ не нараховується

Головне управління Міндоходів у м. Києві нагадує, що якщо перша подія операції з постачання лікарських засобів (або оплата товару або його відвантаження) відбулася до дати запровадження оподаткування таких операцій за ставкою 7% (до 1 квітня 2014 року), то на дату настання другої події (після 1 квітня 2014 року) сума податку на додану вартість не нараховується. При цьому таку операцію необхідно було відобразити в податковій звітності за звітний (податковий) період, на який припадає дата здійснення першої події  - отримання авансу (до 1 квітня 2014 року).

В той же час при проведенні операцій з постачання лікарських засобів за бюджетні кошти податкові зобов’язання не нараховуватимуться лише у випадку, якщо першою подією була їх оплата, яка відбулася до 1 квітня 2014 року (згідно з пунктом 187.7 статті 187 розділу V Кодексу датою виникнення податкових зобов’язань при здійсненні операцій з постачання за бюджетні кошти є дата оплати). Якщо оплата за поставлені до 01.04.2014 за рахунок бюджетних коштів лікарські засоби проводиться з 01.04.2014, то на дату оплати нараховується податок на додану вартість за ставкою 7 відсотків.

Якщо з 01.04.2014 згідно з умовами договорів змінюється вартість (ціна) лікарських засобів, поставлених до 01.04.2014 в режимі звільнення від оподаткування податком на додану вартість (крім поставлених та не оплачених до 01.04.2014 за рахунок бюджетних коштів лікарських засобів), то суми податку на додану вартість за такою операцією не нараховуються і в розрахунку коригування, що складається до податкової накладної, не зазначаються.

Постачальником лікарських засобів такі коригування відображаються в рядку 8.1.1 розділу І декларації, а покупцем – в рядку 16.1.1 розділу ІІ декларації.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»