• Посилання скопійовано

Податківці роз'яснили, як оподатковувати ПДВ проектні роботи

Операція з поставки резиденту інжинірингових послуг, у тому числі виконання проектних робіт, підлягає оподаткуванню ПДВ на загальних підставах

Податківці роз'яснили, як оподатковувати ПДВ проектні роботи

Міндоходів у листі від 30.04.2014 р. № 4005/26-15-11-01-06 зазначило, що операція з постачання платником ПДВ резиденту інжинірингових послуг, які відповідають  визначенню, наданому в пп.14.1.85 п.14.1. ст. 14 р.V ПКУ, в тому числі  проектних робіт, підлягає оподаткуванню ПДВ на загальних підставах за основною ставкою, оскільки місцем постачання таких послуг вважається місце постачання  їх на митній території України.

У разі, якщо постачання  інжинірингових послуг здійснюється нерезиденту, то така операція не підпадає під визначення об’єкта оподаткування, оскільки місцем постачання таких послуг вважається місце постачання їх за межами митної території України.

Інжинірингові послуги, в тому числі проектні роботи, для об’єкта нерухомості, розташованого на митній території України, які не увійшли до переліку, визначеного у пп.14.1.85 п.14.1 ст.14 р.II ПКУ, є об’єктом оподаткування ПДВ, а місце їх постачання визначається за правилами, встановленими  пп. «в» пп.186.2.2  п.186.2 ст. 186 р. V ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»