• Посилання скопійовано

Розрахунок коригування: нові правила реєстрації в Реєстрі податкових накладних

З 1 січня 2015 року складати розрахунок коригування до податкової накладної, як і раніше буде постачальник

Розрахунок коригування: нові правила реєстрації в Реєстрі податкових накладних

З 1 січня 2015 року складати розрахунок коригування до податкової накладної, як і раніше буде постачальник. Зауважимо, що усі розрахунки коригування, як і податкові накладні будуть заповнюватися в електронній формі та реєструватися в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН). Новацією є те, що розрахунок коригування в окремих випадках буде реєструвати отримувач. Таке правило передбачено п.16 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість від 16.10.2014 за № 569 "Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість". Зокрема, розрахунок коригування, складений постачальником товарів (послуг) до податкової накладної, яка видана їх отримувачу - платнику податку, підлягає реєстрації в Реєстрі:

- постачальником (продавцем) товарів (послуг), якщо передбачається збільшення суми компенсації їх вартості на користь такого постачальника або якщо коригування кількісних та вартісних показників у підсумку не змінює суму компенсації;

- отримувачем (покупцем) товарів (послуг), якщо передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів (послуг) їх постачальнику, для чого постачальник надсилає складений розрахунок коригування отримувачу. При цьому постачальник товарів (послуг) має право зменшити суму податкових зобов'язань за таким розрахунком коригування після його реєстрації в Реєстрі отримувачем.

Розрахунок коригування, складений платником податку до податкових накладних, які не видаються отримувачу, а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України, підлягають реєстрації у Реєстрі таким платником податку.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»