• Посилання скопійовано

Чи можливе зарахування суми від’ємного значення з ПДВ у рахунок сплати податку на прибуток

ДФС зазначила, як відобразити в декларації з ПДВ від'ємне значення та про шляхи його використання

Чи можливе зарахування суми від’ємного значення з ПДВ у рахунок сплати податку на прибуток

У листі від 10.06.2016 №13080/10/26-15-12-02-14 ДФС зазначила, як відобразити в декларації з ПДВ від'ємне значення та про шляхи його використання. Згідно з пп. 4 п. 5 р. V Порядку №21 сума від'ємного значення з ПДВ (рядок 20 податкової декларації з ПДВ): 

- зараховується у зменшення суми податкового боргу, що виник за попередні звітні (податкові) періоди, в частині, що не перевищує суми, обчисленої відповідно до пункту 200-1.3 ПКУ (далі – реєстраційна сума) на момент подання податкової декларації (відображається у рядку 20.1).

- підлягає бюджетному відшкодуванню (відображається у рядку 20.2): на рахунок платника у банку (відображається у рядку 20.2.1) та/або у рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів, що сплачуються до Державного бюджету України (відображається у рядку 20.2.2).

Подання Додатку 4 є обов’язковим при заповненні рядка 20.2 декларації.

В додатку 4 відображається сума бюджетного відшкодування, визначена у декларації за звітний (податковий) період (рядок 20.2 декларації) з ПДВ відповідно до ст. 200 ПКУ, окремо:

- у сумі (словами та цифрами), що перераховується на рахунок банку платника із зазначенням номеру рахунка (рядок 20.2.1 декларації);

- у сумі (словами та цифрами), що враховується в рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів, що сплачуються до Держбюджету, із зазначенням коду бюджетної класифікації та рахунку платежу (рядок 20.2.2 декларації).

А ось про можливість зарахування суми від’ємного значення, яка підлягає бюджетному відшкодуванню у рахунок сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу з інших платежів, що сплачуються до державного бюджету, податківці повідомили: дані операції можуть бути здійснені після введення в експлуатацію відповідного програмного забезпечення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»