• Посилання скопійовано

Зустрічайте! Нова податкова накладна та декларація з ПДВ - уже з 1 березня!

Сьогодні, 1 березня 2017 р. набув чинності наказ Мінфіну від 23.02.2017 р. № 276, яким викладено у новій редакції податкову накладну та декларацію з ПДВ

Зустрічайте! Нова податкова накладна та декларація з ПДВ - уже з 1 березня!

Мінфін наказом від 23.02.17 р. № 276  (зареєстрований у Мін'юсті 28.02.2017 р. за №269/30137) затвердив в новій редакції:

податкову накладну та порядок її заповнення;

- звітність з ПДВ та Порядок її заповнення.

Наказ набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Опублікований  в «Урядовому кур’єрі» 28.02.2017 р. № 39.

Отже, нові форми набирають чинності уже сьогодні, 1 березня 2017 р.

Що змінилося в нових формах податкової накладної та розрахунку коригування  та як правильно їх заповнювати - на прикладах роз'яснили фахівці Дт-Кт>>

 

Коли вперше звітувати з ПДВ за новою формою декларації?

Відповідно до п. 46.6 ПКУ, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Оскільки Наказ №276 опубліковано у лютому, вперше нова декларація з ПДВ має подаватися за березень 2017 р. у квітні. Тобто декларацію з ПДВ за лютий 2017 р. подаємо ще за старою формою.

*****

UPD від 18:50, 02.03.2017

Наприкінці робочого дня четверга, 02 березня, на сайті Електронного кабінету платників податків ДФС надала роз'яснення з приводу реєстрації ПН та РК в ЄРПН за старою формою:

"з метою створення комфортних умов для платників податку на додану вартість, а також доопрацювання програмного забезпечення для формування і подання податкових накладних/розрахунків коригування до реєстрації в ЄРПН (у зв’язку із внесенням вказаних змін), податкові накладні/розрахунки коригування прийматимуться до реєстрації в ЄРПН за новою формою (у редакції наказу №276) починаючи з 16 березня 2017 року. 
До вказаної дати податкові накладні/розрахунки коригування реєструються в ЄРПН за старою формою
 (до внесення змін наказом №276)."

 

 

Тож виходить, що до 16 березня 2017 року ПН та РК реєструються за старою формою!

Цю інформацію також підтверджують в ДФСУ: "Податкові накладні/розрахунки коригування прийматимуться до реєстрації в ЄРПН за новою формою (у редакції наказу №276) починаючи з 16 березня 2017 року".

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»