• Посилання скопійовано

Вперше заяву на дотацію сільгоспвиробники можуть подати в період з 21 по 25 березня 2017 року

Заява про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації подається протягом 5 календарних днів після граничного терміну подання звітності з ПДВ в електронній формі або паперовому вигляді

Вперше заяву на дотацію сільгоспвиробники можуть подати в період з 21 по 25 березня 2017 року

Податківці нагадують, що Наказом Мінфіну від 23.02.2017 р. №275 затверджено форми заяв на внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації та про зняття сільськогосподарського товаровиробника з реєстрації як отримувача бюджетної дотації. Про це ми повідомляли тут>>

Заява про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації подається протягом 5 календарних днів після граничного терміну подання звітності з ПДВ в електронній формі або паперовому вигляді, тобто вперше таку заяву можна буде подати в період з 21.03.2017 року до 25.03.2017 року.

Податківці зауважують, що платником у Розділі 6 Заяви проводиться розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів, яка має становити не менше 75% вартості всіх товарів, поставлених ним протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно.

Про розрахунку питомої ваги платником зазначаються операції з постачання сільськогосподарської продукції (сільськогосподарських товарів), зазначених у групах 1–24 згідно з УКТ ЗЕД, якщо такі товари (продукція) вирощуються (відгодовуються, збираються, виробляються,) безпосередньо виробником цих товарів (продукції), а також продукти обробки та переробки цих товарів (продукції), якщо вони були придбані або вироблені на власних або орендованих потужностях (площах).

До сільськогосподарської продукції (товарів) також належать відходи, отримані при виробництві сільськогосподарської продукції (товарів), визначених у групах 1-24 УКТ ЗЕД, зокрема органічні добрива (гній, перегній, пташиний послід, а також полова, бадилля тощо).

***

Читайте також:

Бюджетні дотації с/г виробникам: критерії відбору та порядок подання заяви  

Уряд затвердив автоматичний розподіл дотацій аграріям

Бюджетні дотації для сільгоспвиробників: постанова КМУ

Як розподілятимуть дотації агровиробникам

Джерело: ДФС в Хмельницькій обл.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»