• Посилання скопійовано

Критерії блокування реєстрації податкових накладних зазнали змін

У новій редакції викладено один з критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН

Критерії блокування реєстрації податкових накладних зазнали змін

Мінфін наказом від 21.07.2017 р. №654 (зареєстрований в Мін'юсті 07.08.2017 р.) вніс зміни до наказу Міністерства фінансів України від 13.06.2017 р. №567.

Зокрема, в новій редакції викладено один з критеріїв, прописаний у пп. 1 п. 6 Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН:

 

"обсяг постачання товару/послуги, зазначений у податковій накладній/розрахунку коригування, яка подана на реєстрацію в Реєстрі, у 1,5 разу більший за величину, що дорівнює залишку різниці обсягу придбання на митній території України такого товару/послуги (крім обсягу придбання товарів/послуг за операціями, які звільнені від оподаткування та підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою) та/або ввезення на митну територію України такого товару, зазначеного з 01 січня 2017 року в отриманих податкових накладних / розрахунках коригування, зареєстрованих в Реєстрі, і митних деклараціях, та обсягу постачання відповідного товару/послуги, зазначеного у податкових накладних / розрахунках коригування, зареєстрованих з 01 січня 2017 року в Реєстрі, і переважання в такому залишку (більше 75 % загального такого залишку) товарів з кодами згідно з УКТ ЗЕД, які визначаються ДФС, та відсутність товару/послуги, зазначеного/зазначеної в податковій накладній, яка подана на реєстрацію в Реєстрі, в інформації, поданій платником податку за встановленою формою, як товару/послуги, що на постійній основі постачається (виготовляється)"

 

Тобто по-іншому буде визнаватися різниця. Якщо зараз за пп. 1 п. 6 Наказу №567 вона визнається як різниця між обсягом постачання та обсягом придбання, то згідно зі змінами ці складові будуть поміняно місяцями. 

З моменту набуття чинності Наказу критерій щодо обсягу постачання буде охоплювати обсяг постачання не тільки ПН, а й РК до них. 

Також в розрахунку різниці не будуть враховуватися обсяги придбаних товарів за звільненими від ПДВ операціями. 

Окрім того, внесено зміну у абз. 1 п. 2 Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН.  Зараз ним встановлено, що  письмові пояснення та копії документів, зазначені у Переліку, платник податку може подати до ДФС в електронному вигляді засобами електронного зв’язку, визначеними ДФС. За змінами подати ці документи можна буде виключно в електронному вигляді.

 Наказ набрав чинності 12 серпня 2017 року у зв'язку з його опублікуванням в "Урядовому кур'єрі"  №150/2017.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»