• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ ще раз розгляне законопроект про продовження тестового режиму блокування ПН/РК

Засідання Комітету з питань податкової та митної політики планується на 4 жовтня 2017 року

Комітет ВРУ ще раз розгляне законопроект про продовження тестового режиму блокування ПН/РК

Як зазначено у Порядку денному засідання Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, 4 жовтня планується розглянути проект Закону "Про внесення змін до підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних (реєстр. №7115).

Нагадаємо, що після усіх перепетій з його розробленням, законопроект №7115 був зареєстрований у Верховній Раді 15 вересня 2017 р.

 

Коротко про головні зміни

Законопроектом пропонується:

  • повернутися до тестового режиму зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування у ЄРПН (тобто застосування процедур, визначених п. 201.16 ПКУ, пропонується застосовувати без фактичного зупинення реєстрації ПН/РК). Щодо тривалості тестового режиму законопроектом не встановлено жодних часових рамок;
  • призупинити дію норми щодо безумовності податкового кредиту у зв’язку з запровадженням процедур зупинення реєстрації ПН/РК;
  • визначити порядок розблокування заблокованих податкових накладних та встановити особливості застосування процедур, визначених п. 201.16 ПКУ, щодо зупинення реєстрації ПН/РК у тестовому режимі;
  • застосовувати тестовий режим зупинки реєстрації ПН в ЄРПН до прийняття законопроекту, розробленого Урядом, за наслідками проведеного аналізу результатів застосування, та за умови усунення недоліків запровадження процедур зупинення реєстрації ПН/РК.

 

Докладно про зміни, які пропонуються цим законопроектом, читайте в аналітичному матеріалі від редакції тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Комітет ВРУ з податкової та митної політики

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»