• Посилання скопійовано

Чи зазначати в податковій накладній нулі перед 10-значним ІПН платника ПДВ

Чи зазначаються при складанні податкової накладної, в якій рядок «Індивідуальний податковий номер» отримувача (покупця) є 10-значним, нулі та чи є помилкою відсутність/наявність нулів перед таким 10-значним номером? Консультує ДФСУ

Чи зазначати в податковій накладній нулі перед 10-значним ІПН платника ПДВ

ДФСУ у підкатегорії 101.16 ресурсу "ЗІР" зазначила, що  заповнення рядка «Індивідуальний податковий номер» (далі – ІПН) отримувача (покупця) в податковій накладній здійснюється залежно від статусу отримувача (покупця), зокрема юридична особа, фізична особа – підприємець, неплатник ПДВ.

ІПН для фізичних осіб становить 10-значний реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Реквізити заголовної частини податкової накладної, які містять цифрові значення, не повинні містити жодних інших знаків та символів.

Для формування податкових накладних в електронному вигляді платник податків самостійно обирає будь – яке програмне забезпечення, яке формує вихідний файл у форматі електронного документа звітності суб’єктів господарювання.

Алгоритм контролю реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування не дає можливості реєстрації податкових накладних, у яких ІПН платника ПДВ не внесено до реєстру платників ПДВ, а наявність чи відсутність в податковій накладній перед 10 – значним ІПН нулів не впливає на її реєстрацію в ЄРПН.

При цьому податкова накладна, складена та зареєстрована в ЄРПН платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»