• Посилання скопійовано

Автоматичне розблокування ПН/РК, за якими не прийнято рішення комісією ДФС: законопроект

У ВРУ зареєстровано урядовий законопроект щодо автоматичної реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН у разі порушення контролерами терміну винесення або надіслання рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК

Автоматичне розблокування ПН/РК, за якими не прийнято рішення комісією ДФС: законопроект

27 жовтня 2017 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №7240 "Про внесення зміни до статті 201 Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних" (завантажити). Його ініціатором є Прем'єр-міністр України В. Гройсман.

 

Що пропонується?

Нагадаємо, що на сьогодні відповідно до пп. 201.16.4 ПКУ податкова накладна/розрахунок коригування, реєстрацію якої в ЄРПН було зупинено, реєструється у день настання однієї із таких подій:

  • прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН;
  • набрання законної сили рішенням суду про реєстрацію відповідної ПН/РК в ЄРПН.

Проте чинними нормами ПКУ не передбачено жодних наслідків для платника податку у разі, якщо контролюючим органом не прийнято рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН та/або не надіслано таке рішення платнику податку у термін, визначений пп. 201.16.3 ПКУ.

Уряд пропонує усунути цю "прогалину" у законодавстві, доповнивши  пп. 201.16.4 ПКУ підпунктом "в" такого змісту:

"не прийнято та/або не надіслано платнику податку у строк, визначений абзацом сьомим підпункту 201.16.3 цього пункту, рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.”.

 

Коли ці зміни наберуть чинності?

Поки що це лише законопроект. У разі його прийняття, Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»